A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.
A Mátyás Utcai Olvasókör bejárata a Magyar zázszlóval.

Olvasókörünk bemutatkozik


A kultúra, a művelődés, a hagyomány őrzés ma is feladata, sőt kötelezettsége minden olvasókörnek.

Közös programokat szervezünk, emlékezünk, vetélkedőkön elevenítjük fel ismereteinket, a hagyományokat igyekszünk életben tartani, és ez által az utókor számára tovább adni. Kirándulások szervezésével emlékezünk a történelmi eseményekre, megismerjük azok helyszíneit, valamint nagy hangsúlyt próbálunk fektetni a külhoni magyarsággal való kapcsolattartásra. Nagyon fontos feladat – a múlthoz hasonlóan – a fiatalság bevonása az olvasóköri munkába, ami manapság nem könnyű feladat.

Napjainkban egyre jelentősebb szerepet tölt be Olvasókörünk, hiszen a mai rohanó világban egyre nagyobb hiányt szenvednek az emberi kapcsolatok. Nem szabad hagynunk, hogy eluralkodjon a technika, a technikát az ember szolgálatába kell hajtani és nem fordítva. Oda kell figyelnünk egymásra, a közösségi életben való részvétel teret kell, hogy kapjon minden érdeklődő számára.

Elődeink nyomdokait követve Olvasókörünk igyekszik a mindennapok újabb és újabb kihívásaival megbirkózni, kitűzött céljait elérni még hosszú-hosszú éveken át.


Olvasókörünk képekben

Az olvasókör épülete az udvar felől, a szárazbejáróval. Kis kert az épület bejárata mellett. A bejárati ajtó előtti fedett gang. Az épületbe lépve kis előtérbe jutunk, itt vannak a hűtőszekrények, innen lehet a további termekbe jutni. Az olvasókör társasági terme. Az események zöme itt történik. Az olvasókör társasági terme. Terítés összejövetel előtt. Az olvasókör társasági terme. A terem végén az olvasókör zászlaja. Az olvasókör társasági terme. Asztalsor megterítve. Az olvasókör billiárd szobája. Az olvasókör billiárd szobája. Az olvasókör billiárd szobája. Az olvasókör billiárd szobája. Az olvasókör konyhája. Mindennel felszerelve.

Olvasókörünk kincsei

Olvasókörünk zászlója. 	A zászlót a Hódmezővásárhelyi Háziipari Szövetkezet készítette Sándor Eszter művész tervei alapján, a zászlórudat Kiss László készítette. Az Olvasókör zászlóját 1993-ban Dányi József református lelkész, majd Tóth Lajos plébános a római katolikus vallás szertartása szerint is felszentelte. A falon emlékekből készült tabló, fontos személyek és események fényképeivel. Kézi hímzésű, vásárhelyi mintával kialakított képek. Kézi hímzésű, vásárhelyi mintával kialakított képek. Kézi hímzésű, vásárhelyi mintával kialakított képek. A vitrinben egyéb díszek, kellékek. Egy találkozás emlékére készült dísztányér. Vásárhelyi színek egyik dísztányéron. Különböző események emléktárgyai. Különböző események emléktárgyai. Különböző események emléktárgyai. Egy régi boros korsó. Vetélkedők emlékei - tányérok, kupák, vázák, díjak. Vetélkedők emlékei - tányérok, kupák, vázák, díjak. Vetélkedők emlékei - tányérok, kupák, vázák, díjak. Vetélkedők emlékei - tányérok, kupák, vázák, díjak. Vetélkedők emlékei - tányérok, kupák, vázák, díjak.
Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.