A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

2022. április 23-24.
Olvasókörök Szövetsége tavaszi találkozó a Mátyás Utcai Olvasókörben

Az Olvasókörök Szövetsége Facebook profilképe a tagok névsorával. A két napos programon 15 tagszervezet képviseltette magát, az Olvasókörök Szövetsége Közgyűlésén pedig 18. Vendégeinket Tóth Sámuel Imréné köszöntötte a következőképpen:

„Kedves Vendégeink, Kedves Barátaink!

Tisztelettel köszöntök minden Kedves határon belülről és határon túlról érkezett vendéget az Olvasókörök Szövetsége tavaszi találkozójának alkalmából. Örömünkre szolgál, és megtiszteltetés a Mátyás Utcai Olvasókör számára, hogy ezen rendezvénynek otthont adhatunk.

Az Olvasókörök Szövetsége igen jelentős szerepet tölt be a civil szférában, hiszen nemcsak összefogja, koordinálja a határon belüli és a határon túli Olvasókörök és Egyesületek tevékenységeit, hanem a magyarság kultúráját, hagyományait, történelmét igyekszik fenntartani és átörökíteni az utókor számára. Ezeken túlmenően az emberi kapcsolatok ápolása is egyre nagyobb jelentőségű, oda kell figyelnünk egymásra, a közösségi életben történő részvétel teret kell kapjon minden érdeklődő számára. Így tudjuk folytatni közös erővel az elődeink által megkezdett munkát.

Ehhez kívánok mindenkinek kitartást, erőt, egészséget.

Most pedig fogadjátok szeretettel műsorunkat.”

A szombat délutáni műsor a következőképpen zajlott:

- Czernák Ferenc mond verset, aki Lippáról (Románia) érkezett, az ottani Degré Alajos Olvasókör elnöke.
- Beller Edit és Fazekasné Beller Gyöngyi pantomim műsora (Az előadók a Csúcsi Olvasókörből érkeztek.): Úrinő és parasztasszony a buszmegállóban.
- A kiskanizsai Arany Páva díjas (2021-ben kapták) Árvácska Dalkör műsora. A dalkör tagjai közül most fellépők mindannyian a Kiskanizsai Polgári Olvasókör tagjai is egyben.
- Szűcs László mond verset, ő az Olvasókörök Szövetségének egyik társelnöke, és egyben a Mohácsi Polgárok Köre tagja is.
- Papp Zsuzsi énekel (Csúcsi Olvasókör)
- Ünnepélyes zászlóátadás, zászlórúd jelvény felhelyezés. Az Olvasókörök jubileumi, 30. éves évfordulóra készült a szövetségi zászló 2020-ban. Az olvasókörök életében mindig hangsúlyos szerepet töltött be a köri zászló. A szövetség is fontosnak tartotta ezt a hagyományt ápolni, és ezért is készült saját zászló. Most a 3. zászlószög kerül fel zászlórúdra a Mátyás utcai Olvasókör számára. Az első 2021-ben a nyári találkozó alkalmával, a Csúcsi Olvasókör, a második 2021-ben az őszi találkozókor, a Balmazújvárosi 48-as Olvasó Népkör nevével ékesíti a zászlórudat.
- Vacsora.
- Tánc.

Köszönjük, hogy megtisztelték olvasókörünket jelenlétükkel!

Vendégek fogadása terített asztallal. Vendégek fogadása terített asztallal. Vendégek hivatalos köszöntése. Kép az olvasókör által nyújtott műsorról. Kép az olvasókör által nyújtott műsorról. Kép az olvasókör által nyújtott műsorról. Kép az olvasókör által nyújtott műsorról. Kép az olvasókör által nyújtott műsorról. Olvasókörök Szövetsége zászló átadás-átvétel. Olvasókörök Szövetsége zászló átadás-átvétel. Egy kis mulatság. Olvasókörök Szövetsége beszámoló közgyűlés. Olvasókörök Szövetsége beszámoló közgyűlés. Olvasókörök Szövetsége beszámoló közgyűlés. Olvasókörök Szövetsége beszámoló közgyűlés. Olvasókörök Szövetsége beszámoló közgyűlés.

 Vissza a hírek, események listájához... 

Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.