A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

2022. június 05-06.
Pünkösdi ünnep

Pünkösd ünnepén a Szentlélek kiáradását ünnepeljük, a szeretet ünnepe.

Pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása; ez a kiáradás. A Szentlélek, ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára:

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” (Apostolok cselekedetei 2:1-2:4)

További részletek  itt  olvashatók, a fenti szöveg is innen származik.

Június 5-én, vasárnap este vacsorával egybekötött ünnepi megemlékezést tartottunk az olvasókörben. Először Fazekasné Beller Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, majd Fejes Péter képviselő méltatta az ünnepet.

Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt. Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt. Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt. Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt. Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt. Ünnepi hangulatban, kellemesen töltöttük az időt.

 Vissza a hírek, események listájához... 

Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.