A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

2022. december 04.
Mikulás Kupa vetélkedő

Mikulás napi vetélkedő 5 csapat részvételével.

A vetélkedőre Mikulás napja alkalmából került sor. A Mikulás Kupa 21. alkalommal került megrendezésre a Mátyás Utcai Olvasókörben (a covid miatt volt egy kimaradás). Ezen most öt csapat vett részt.

A vetéledőt Kis Ernő szervezte és bonyolította. Ő már 2001 óta szervezi vetélkedőinket, áprilisban a költészet napi versenyt, vagy tavaly decemberben szintén a Mikulás Kupa vetélkedőt.

A zsűri három fős volt: dr. Sípos Georgina, dr. Berényi Károly, a zsűri elnöke, és Tóth Sámuelné. Az első három helyezett 1-1 kupát kapott, míg két csapat pedig emléklapot.

A vetélkedőn a következő témakörökben lehetett pontokat szerezni:

- Mikulás és más szentek - villámkérdések. Kérdés volt például, hogy ki volt I. Szent István felesége? (Gizella) Egy másik kérdés: Hogy nevezzük advent 3. vasárnapját? (Örömvasárnap)
- Kukák társalgása - mutogatós játék. Itt kellett például elmutogatni a boszorkánykonyhát.
- Szólások - kicsit átfogalmazva. Egy példa: elhangzott a „Kuka puja nehezen kommunikál ősével”. (Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.)
- Hol járunk? - hely felismerés. Magyarországi városok - Szentendre, Pécs, stb - egy-egy jellegzetes fotójáról kellett felismerni a várost.
- Ki írta? - irodalmi vetélkedő. Egyik kérdés volt: ki írta „A Kárpátokból a Vásárhelyi Pusztára” c. könyvet? Három megadott név közül kellett kiválasztani a jót: a) Elek András, b) Grezsa Ferenc, c) Fenyvesi Félix Lajos. (Elek András)
- Ige keresés - állatnevekkel. Például: „Komikus hatást keltve utánoz” (majmol).
- Karaoke - ének verseny. 20 dal közül lehetett választani, és azt elő kellett adni. Nagy sikere volt!

Nagyon jó hangulatban telt a délután, minden résztvevő jól érezte magát.

A Mikulás Kupa egyik mozzanata. A Mikulás Kupa egyik mozzanata. A Mikulás Kupa egyik mozzanata. A Mikulás Kupa egyik mozzanata. A Mikulás Kupa egyik mozzanata. A Mikulás Kupa egyik mozzanata.
 Vissza a hírek, események listájához... 

Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.