A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

A pályázat megvalósulása - röviden


2022. március 23 - április 01.
Projektor beszerzés

Szállító: Hardverker Online Kft. (1094 Budapest, Ferenc tér 5. Adószám: 13707329-2-43. Számla sorszám: HWK-2022-38298)

Projektor típusa: Overmax Multipic 4.1 Projektor

A MultiPic 4.1 egy rendkívül tartós projektor, mely filmek vetítéséhez, nagy teremben tartott előadásokhoz, vagy üzleti prezentációkhoz is tökéletes. Remekül helyettesíti a hagyományos TV-t, de sokkal kevesebb helyet foglal el, és nagyobb képet nyújt, mindezt Full HD (1080p) minőségben. A csendes, hatékony hűtés megakadályozza, hogy az alkatrészek túlmelegedjenek, így biztosítja, hogy az eszköz maximális minőséget nyújthasson hosszú évek múlva is. A wifi hálózatokkal való kompatibilitás lehetővé teszi a kép kényelmes, vezeték nélküli megjelenítését táblagépről, telefonról, laptopról vagy asztali számítógépről. Miracast és Air Play alkalmazásokon keresztül történő streaminghez is használható, Android vagy iOS rendszerű eszközök esetén. A Full HD (1080p) felbontás, a kiváló kontraszt (1500:1) és a nagyon magas fényerő-paraméterek (4000 lumen) jelentősen javítják a megjelenített kép minőségét, melyet akár 200 hüvelykes méretben is lehet élvezni. Sztereó hangrendszerrel rendelkezik, mely kiváló térhangzást biztosít, a hangszínszabályzó pedig a hangzás további személyre szabását biztosítja. A projektor számos csatlakozóval rendelkezik. A kivetítő használata rendkívül egyszerű. A keystone korrekció lehetővé teszi a képbeállítások szabad megváltoztatását. Ugyanilyen könnyen megváltoztathatja a képarányt 16:9 vagy 4:3 arányra, vagy elforgathatja azt 180 fokkal.

A megvásárolt projektor képe. A megvásárolt projektor képe. A megvásárolt projektor képe.


2022. május 09 - 17.
Klíma berendezés beszerzése

Szállító: Nagy Klimatechnika Kft. (6800 Hódmezővásárhely, Barázda u. 8. Adószám: 27198377-2-06. Számla sorszám: NAGY-2022-47)

Klíma típusa: Cascade Vision Nordic inverteres, mono split klímaberendezés 5kW

Az automatikus 4 irányú légterelés lehetővé teszi a helyiség egyenletes hűtését, legyen a helyiség bármely részébe is felszerelve a beltéri egység. Nem csak függőleges irányban szabályozható a légterelés a távirányítóval, hanem vízszintesen is. A környezetbarát R32 gáz nem károsítja az ózon réteget, és az üvegházhatást okozó hatása is harmada a korábban használt gázokénak, valamint könnyen újrahasznosítható. Az A++ energiaosztály energia hatékony üzemeltetést garantál. Az „I feel” kényelmi funkció a hőmérséklet pontos szabályozását teszi lehetővé a készülék távirányítójába épített érzékelő segítségével. Téli időszakban fagyvédelmi temperálásra is alkalmas a berendezés azáltal, hogy ebben az üzemmódban 8 ˚C-os hőmérsékletet tud biztosítani jelentős energia megtakarítás mellett. A választható sebességfokozatok biztosítják, hogy mindig a kívánalmaknak megfelelően történjen a levegő áramoltatása. A párátlanítás segítségével a szobahőmérséklet változtatása nélkül csökkenthető a helyiség páratartalma. A készülék kikapcsolása után a ventilátor még 10 percig üzemel, és eltávolítja a beltéri egységből a lecsapódott párát, így megakadályozza a gombák és baktériumok megtelepedését. A beltéri egység ventillátorát extra gyors fordulatszámra állítva lényegesen gyorsabban érhető el a kívánt hőmérséklet. A készülék egy esetleges áramkimaradás után automatikusan visszaáll a legutolsó beállított értékre. Gombkombináció használatával lezárhatjuk, illetve feloldhatjuk a billentyűzetet be- és kikapcsolt állapotban egyaránt. Olyan elektrosztatikus szűrőt tartalmaz, amely először polarizálja a szennyeződéseket majd elektrosztatikus úton eltávolítja azokat. Csökkenti a szállópor részecskék koncentrációját.

A megvásárolt berendezés képe - beltéri egység. A megvásárolt berendezés képe - kültéri egység. A megvásárolt berendezés képe - távirányító.


2022. június 08 - 13.
Klíma berendezés szerelése, beüzemelése

Kivitelező: Nagy Klimatechnika Kft. (6800 Hódmezővásárhely, Barázda u. 8. Adószám: 27198377-2-06. Számla sorszám: NAGY-2022-56)

Klíma típusa: Cascade Vision Nordic inverteres, mono split klímaberendezés 5kW

A kivitelező megtervezte a berendezés bekötését, elhelyezését. A kalorikus rendszer kialakítása több véséssel, fúrással járt, aminek nyomait a munkák végén javították. A klímatartó konzolok csavar rögzítéseihez rezgéscsillapító gumibakokat használtak, így kisebb zajjal jár az üzemeltetés. Az áramhálózatra kötést követően beüzemelték a berendezéseket.

A szerelés egyik mozzanata, az áramhálózatra kötés. A szerelés egyik mozzanata, az egyik beltéri egység szerelése. Az egyik kültéri egység, már kész állapotban. Az egyik kültéri egység, már kész állapotban. Az egyik beltéri egység, már kész állapotban. Az egyik beltéri egység, már kész állapotban.


2022. június 19 - augusztus 10.
Fedett bicikli tároló építés

Betonozási munkák kivitelezése: Szőke Mihály e.v. (6800 Hódmezővásárhely. Adószám: 68131689-1-26. Számla sorszám: SZM026/2022)

Betonozáshoz anyag beszállító: SV-2010 Kft. (6800 Hódmezővásárhely, József Attila u. 35. Adószám: 22755014-2-06. Számla sorszám: SVKP-2022-380)

Felépítmény kivitelezése: Gregus Máté János e.v. (6800 Hódmezővásárhely. Adószám: 68423951-1-26. Számla sorszám: GM023/2022)

A kivitelezők megtervezték a bicikli tárolót az olvasókör által megfogalmazott igények szerint, majd az előre egyeztetett időpontra elkészítették.
A betonozást a helyszínen a tükör elkészítésével, majd zsaluzással kezdték, ezek után a helyszínre szállított anyagokból a megkevert betont beöntötték, simították. A beton locsolását az olvasókör vállalta.
A felépítményt a vállalkozó a saját műhelyében készítette el összeszerelhető módon. Ezután a helyszínen a tartó oszlopok rögzítése és a felső rész összeszerelése következett. A tetőszerkezet a mögötte levő falhoz vízmentesen került rögzítésre.

A kész bicikli tároló. A kész bicikli tároló. A kész bicikli tároló.


2022. augusztus 09 - 11.
Laptop beszerzése

Szállító: GLOBAL-TENDER Tanácsadó Kft. (1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 33. Adószám: 13826701-2-41. Számla sorszám: GLBLT-2022-3444)

Laptop: HP 250 GB Notebook (Ezüst színű, 15.6” FullHD, Intel Core i7-1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, Magyar billentyűzet, Windows 10 Professional, 3 év garancia)

Az interneten vásároltuk meg, mert így sokkal olcsóbb volt a beszerzés. Választásunk erre a gépre esett, mert a leírás szerint minden körülmények között könnyű hordozhatóságot biztosító házzal felszerelt, szép és könnyű, munkára és szórakoztatásra is megfelelő. A csatlakozási lehetőségek sokoldalúak, így könnyen lehet más eszközökkel társítani. Új technológiákkal ellátott, modern gép, amely megfelel elvárásainknak.

A megvásárolt laptop. A megvásárolt laptop. A megvásárolt laptop.


2022. augusztus 09 - 12.
Hangosítás beszerzése

Szállító: MK Discotechnika Kft. (3325 Noszvaj, Kölcsey Ferenc u. 6. Adószám: 23585357-2-10. Számla sorszám: 2022/08778)

Hangfal: Revolution DPX-10BT-LED 2x600W (10") aktív karaoke hangfal szett (MP3 + Bluetooth)

Mikrofon: Thunder U-802 UHF vezeték nélküli, akkumulátoros mikrofon szett (2 db kézi mikrofon)

A cél az volt, hogy az olvasókörben tartott rendezvényeken megfelelő hangosítást tudjunk biztosítani. Ehhez kellett beszereznünk hangfalakat erősítővel együtt, valamint mikrofonokat a beszédek hangosításának lehetőségéhez. A mikrofonok esetében jó választásnak tűnik a vezeték nélküli megoldás, mert így a beszélő nincs kötve a vezeték hosszához. A hangfalak képesek bluetooth vagy vezetékes kapcsolaton keresztül kapcsolódni a hang forrásához. A hangfalakba épített erősítőhöz lehet csatlakoztatni pendrive-ot vagy SD kártyát is, és önállóan képes az ezeken tárolt MP3 zeneszámokat lejátszani. Könnyen hordozható, így egy esetleges külső helyszínre is könnyen szállítható.

A megvásárolt mikrofon. A megvásárolt mikrofon. A megvásárolt hangfal. A megvásárolt hangfal. A megvásárolt hangfal. A megvásárolt technika összeállítva.


2022. március - október
Befektetés a jövőbe pályázat

A pályázat sikeresen megvalósult, az olvasókör falán elhelyeztük az ezt hirdető táblát.

A pályázat megvalósulása után az olvasókör falán elhelyezett tábla.2022. október 15.
A pályázat lezárása

Befejeződött a Mátyás Utcai Olvasókör szolgáltatási színvonalának infrastrukturális fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 3,48 MFt-os vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével klimatizálták az olvasókör székhelyét, fejlesztették a számítástechnikai és híradástechnikai eszközöket, valamint új kerékpártároló épült az épület udvarán. Az új eszközöket és a korszerűsített épületet ez év októberében vette birtokba az olvasókör tagsága.

A Mátyás Utcai Olvasókör pályázata megvalósulásának sajtóközleménye.

A pályázat megvalósulásának sajtóközleménye.
Kattintásra új lapon nyílik meg.
A Mátyás Utcai Olvasókör pályázata megvalósulásának fotó dokumentációja.

A pályázat megvalósulásának fotódokumentációja.
Kattintásra új lapon nyílik meg.


Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.