A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

2023. július 22-25.
Erdély gyöngyszemei - kirándulás

A képen Erdély térképe látható.

Az olvasókör kirándulást szervezett Erdélybe 2023. július 22 – 25 között. Utunk során Gyulafehérvár, Gyilkos-tó, Békás szoros, Parajd, Szováta, Vajdahunyad nevezetességeivel ismerkedtünk.

A kirándulás tervezett programja:

1. nap:
Indulás reggel ¾6 órakor a Mátyás Utcai Olvasókörtől (Mátyás utca 7). Határátlépést követően Arad városában a vértanúk emlékhelyén időzünk, majd folytatjuk utunkat Gyulafehérvárra, ahol az egykori virágzó erdélyi fejedelemség nevezetességeivel ismerkedünk. Ezt követően Zetelakán a Küküllő panzióban szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap:
Reggeli után először a Gyilkos-tó, Békás szoros természeti szépségeit vesszük célba, ezt követően pedig Gyergyószárhegyen, a reneszánsz Lázár kastélyt tekintjük meg, amely több éves örökösödési vitát követően ismét nyitva áll a látogatók előtt. Szálláshelyre érkezést követően vacsora.

3. nap:
Reggeli után Parajdra indulunk, ahol a sóbányában teszünk látogatást. Ezt követően tovább utazunk Szovátára, a heliotermikus Medve tóhoz. Fürdőzést követően szálláshelyre érkezés és vacsora.

4. nap:
Reggeli után, a csomagok bepakolását követően Vajdahunyad várával ismerkedünk. Utazásunkat folytatva, rövid pihenőket követően, Hódmezővásárhelyre érkezés várhatóan a kora esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás és a félpanziós ellátás költségeit. A helyszíneken a belépők egyénileg fizetendők. Hivatalos fizető eszköz a Román Lei.

A kirándulás zökkenőmentesen zajlott, és mindenki jól érezte magát.

A képeket Majsainé Erika adta az oldal számára.

Buszon készült kép az utazókról. Buszon készült kép az utazókról. Buszon készült kép az utazókról. Buszon készült kép az utazókról. Buszon készült kép az utazókról. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép. A kiránduláson készült kép.

 Vissza a hírek, események listájához... 

Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.