A Mátyás Utcai Olvasókör épületének homlokzata.

2023. október 14.
Szépkorúak köszöntése és megemlékezés a Magyar Köztársaság napjáról

Idősek napi teadélután.

Először Majsai Sándorné Erika elnök köszöntötte a megjelenteket, majd az idősek napi megemlékezés keretében a Szeremley Sámuel Református Óvoda óvodásai köszöntötték az időseket műsorukkal és ajándékkal. Ebben segítséget nyújtottak Kovács Rolandné Éva óvónéni, Kovácsné Kardos Beáta óvónéni, Petrovics Éva segítő, Füzesiné Király Anikó intézményvezető.
Köszönjük a szép műsort!

A továbbiakban Tóth Sámuelné köszöntötte a szépkorúakat, méltatta élettapasztalatukat, bölcsességüket. Felolvasta az "Unoka és a Nagyapa beszélgetnek" írást, majd ezt követően apró ajándékkal kedveskedtünk a jelenlévőknek.

Olvasókörünk október 23-i ünnepi megemlékezést egybekötötte ezen rendezvénnyel, melynek kapcsán együtt elénekeltük a Himnuszt, majd Tóth Sámuelné szólt az emléknapról, a hazaszeretetről, a békéről. Végül Márai Sándor: Mennyből az angyal c. verséből vett idézettel zárult az ünnepség:
"Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tertt itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik -:
Ők, akik örökségbe kapták -:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?"

A program ebéddel folytatódott, és zenével, tánccal, beszélgetéssel zárult a nap. Minden kedves résztvevő kellemes jó hangulatban töltötte a délutánt.

A képek egy részét Tóthné Ida küldte az oldal számára.
Más része Szóró Ilona nyilvános Facebook posztjából származnak. (https://www.facebook.com/photo/?fbid=7294663393880030&set=a.2308858099127276 https://www.facebook.com/photo/?fbid=7294615327218170&set=a.2308858099127276)
A többi kép Csengeriné Kati Facebook posztjából származik. (https://www.facebook.com/kati.csengerine/posts/pfbid021Xc9ztNeLRH4gWgJcMe2Ycqbvzp1XiATLshvSNfHaEUK2hrN1QLug3kky2FjdAajl) Az elnökasszony köszöntötte a vendégeket. Az óvodások ajándéka az időseknek - egyik oldala. Az óvodások ajándéka az időseknek - másik oldala. Az olvasókör ajándéka. Az olvasókör ajándéka. Őszi díszítés az asztalon. Tóth Sámuelné megemlékezése 1956-ról. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata. A délután egy pillanata.

 Vissza a hírek, események listájához... 

Copyright © by Mátyás Utcai Olvasókör. All Rights Reserved.
HU-6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 7. olvasokor[kukac]matyasutcaiolvasokor.hu
Copyright © by Ibituba.hu for Mátyás Utcai Olvasókör.